torsdag 14 oktober 2010

Golvljusstake

Har nu fixat till ännu ett av sommarens alla loppisfynd..

En golvljusstake i trä!
Från början var den träfärgad, men som vanligt åkte vitfärgen och slip pappret fram ;)
Det är en ganska stor pjäs, hela 70 cm hög!

För övrigt är det mycket i skolan nu, bara tre veckor kvar till slutinlämning av ett grupparbete i den ena kursen och tenta i den andra...PANIK!!! =)
Men men, bara att ta tjuren vid hornen..
Nu börjar veckans avsnitt av Robinson så jag ska parkera mig i soffan...

Ha en fin kväll!
Kram Ellen

4 kommentarer:

Drömblomma sa...

Läcker, verkligen!!! Lycka till med pluggandet. Jag beundrar din målmedvetenhet. Skulle själv ha väldigt svårt att sätta mig på skolbänken igen. Några enstaka kurser kan jag genomlida, men inte mer./Kram Lena

Anonym sa...

Är ljusstaken till salu?
Hälsningar
Gisela
giselaosvenne@msn.com

Anonym sa...

Hej! Jättefin! Vit färg och slippapper sa du? Måla, låta torka, och köra sandpapper på, helt enkelt..? Eller hur gör man? Vill gärna lära mig :)

Jag har precis köpt ett bord som från början var trä men som är ommålad i vit, men målningen ser lite klumpig ut på något vis- hade gärna gjort så att det ser ut som i samma stil som eran ljusstake. Vill ni lära mig hur man gör? :)

Hälsn Linna

Lantlivochloppis sa...

Hej!
Du kanske måste börja att slipa bort den gamla färgen om det är kladdigt målat, för annars syns det igenom tyvärr..Du behöver inte slipa bort färgen där det inte är kladdigt.
Sen är det bara köra på med vit färg. När du målat färdigt bordet med så många lager färg du själv tycker blir bra tar du ett fint slippapper och slipar på ställena du vill ska se slitna ut :)
Lycka till!
Hälsningar,
Ellen