måndag 1 februari 2010

Ny vecka & nya krafter...

... Ja det hade ju varit helt perfekt om det vore så, men jag har varit dålig även idag, och Ellen är (så kallat) gris-förkyld! Vi får hoppas att lyckan vänder och ger oss en friskare tisdag istället! =)
Då kanske Ni kan ha lite förståelse för att inget nytt hänt här på bloggen under helgen. Jag ska försöka hoppa ikapp lite nu och visa lite nyinkomna godsaker hemma hos mig...


Jag har fått lite gamla kläder som min kära mamma haft liggandes i många år... De flesta kläderna är efter hennes mor- eller farföräldrar.
Här ovan är en fin gammalt natt särk, med söta spetskanter, från sekelskiftet 1900 ungefär.
Detta förkläde har min mamma sytt när hon gick i husmorsskola... Där skulle alla sy sitt eget förkläde att använda i skolköket. Jag önskar jag kunde få till lika perfekta sömmar och knapphål... Övning ger färdighet sägs det ju! =) Förklädet ska få hänga som prydnad i mitt kök!

Lite äkta gamla "farfarströjor" och linnen, som faktiskt är hur mjuka och sköna som hellst! Emil älskar dessa tröjor, och finare kvalité får man leta ordentligt efter. Som Ni kan se på närbilden, är det Hälsounderkläder i amerikansk bomull som gäller! =)

Den söta spegeln på hyllan är även den från mammas hemliga gömmor... Den var sliten och duvblå när den kom till mig, och jag har lagt på ett tunt lager vitfärg och låter orginalfärgen lysa igenom lite...Spegelglaset har gjort sitt, och man kan bara ana hur mycket historier det har att berätta. troligtvis är det "farbror Sven" som gjort spegeln i sin ungdom. Dessvärre gick han bort år 2000, 103 år gammal. Så några historier får jag tyvärr aldrig höra...


Jag kunde inte hålla tassarna borta från dessa söta sticklingar av pelargoner!!! Det lär ta sin tid innan de blir riktigt ståtliga, men det är värt mödan! Jag skulle så gärna vilja ha fler av dessa krukor, men de säljs tyvärr inte längre...


Nu är snart måndagen slut, och jag har inte mycket mer att skriva idag... Hoppas att jag får lite bättre dagar framför mig med mer energi...

Önskar alla en fortsatt fin kväll, och håll Er friska! =)

Kram, Jennica

4 kommentarer:

Mia sa...

Hej!

Vilken mysig blogg, hittade den först idag, men kommer definitivt att besöka den igen =)
Såg att ni inte bodde allt för långt ifrån mig, men jag undrar har ni en loppisbod som man kan besöka å? eller är det bara via nätet?

//Mia

Lantliv och Loppis sa...

Hej Mia! Vad roligt att du hittat hit, och välkommen tillbaka! =)Än så länge finns vi bara för beställningar, som antingen kan hämtas hos oss, eller skickas via post. Jag kan dock meddela att vissa andra planer finns för framtiden...Vi får se! ;)
Har du några andra funderingar är det bara att fråga!
Ha det gott så länge!
Jennica

Anonym sa...

Hej

vilka fina blomkrukor, vart har du fyndat dom ?

Mvh "bloggbeundraren"

// Marianne

Lantliv och Loppis sa...

Blomkrukorna har jag fyndat på Lagerhouse... De är från samma serie som fröken Ellens kaffekoppar, som syns på bilder ifrån hennes kök...;) Visst är det synd att Lagerhouse slutat med dessa!? Vilken miss av dem!
Ha det gott! =D
Jennica